28 maart 2024
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

In Noorderpolder Hofstee in Zierikzee wordt gebouwd voor de toekomst. Zo ook met het luxe nieuwbouwproject Noorderpolder Hofstee. Het wordt er heerlijk leven in de groene rand tussen stad en platteland. Eigentijds, gasloos, duurzaam én energieneutraal. Sinds 5 februari zijn deze woningen in PreSale. Op zaterdag 13 april gaan we van start met de verkoop van de gasloze, duurzame en energieneutrale woningen van Noorderpolder Hofstee. Kom naar de verkoopdag en laat u inspireren.

Datum, tijd & locatie verkoopdag

 • Datum: zaterdag 13 april 2024
 • Tijd: 11.00 - 15.00 uur
 • Locatie: Ingeland 42, Zierikzee

Tip vanwege de verwachte drukte: kom niet allemaal direct om 11 uur. 

Soort woningen Noorderpolder Hofstee

 • Levensloopwoningen met een gelijkvloers woonprogramma, dus met een woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond.
 • Gezinswoningen, hoek- en tussenwoningen en twee-onder-een-kapwoningen, met opmerkelijk groot volume en minimaal drie slaapkamers. 

Zeeuwse hoevestijl

De architectuur in Hofstee is geïnspireerd op de Zeeuwse hoevestijl (praktische kwaliteit en duurzame kracht), met een eigentijdse twist. De witte stalen constructies van veranda's, erkers en pergola's verwijzen naar de witte biezen rond de mendeuren van boerderijen. De antracietkleurige bouwstenen en kozijnen en de zwarte voordeur hinten naar de zwarte potdekselplanken en maken dat de woningen uitgesproken krachtig ogen. De decoratieve verticale houten ribben die de raampartijen op de begane grond met elkaar verbinden brengen een natuurlijk en authentiek effect.

Zo groen is Hofstee

De wijk van de toekomst beweegt ook mee met het klimaat. Adaptatie is dé boodschap. Dankzij veel open groen en zo min mogelijk verharding vindt het water zijn weg en overvloedige regenval loopt naar de wadi’s. Dankzij alle bomen en struiken warmt de omgeving minder op en dat is beslist noodzakelijk en merkbaar in de steeds heter wordende zomers. Met de paddenpoelen en de verschillende soorten groen en bloemen ontstaat voor meer dieren, insecten en bijen een schuilplaats en daarmee een habitat die aan de basis staat van nog meer biodiversiteit.

Comfort creëren en behouden

Tal van beproefde maatregelen worden ingezet om de woningen van Noorderpolder Hofstee optimaal comfort te geven. Alles begint met preventie: voorkomen dat kou of warmte ongevraagd binnenkomen of juist verloren gaan. Optimale isolatie speelt daarin een hoofdrol. Maar ook de moderne architectuur met veranda's die beschutting geven tegen de elementen. HR++ glas houdt binnen en buiten strikt en strak gescheiden. Ventilatie middels een Warmte Terugwin-installatie (WTW) zorgt doorlopend voor de circulatie van verse lucht, dat zorgt voor een gezond en vitaal binnenklimaat.

Gezonde leefomgeving: veel daglicht, bergruimte en natuurlijke elementen

Naast een gezond binnenklimaat draagt de hoeveelheid daglicht in de woningen enorm bij in het comfort. Dankzij veel glas, door hoge ramen, dakkapellen en veranda’s. De ruimtes (en ook de deuren) zijn bovengemiddeld hoog om die ruimte maximaal te ervaren en beleven. Kwaliteitsbeleving zit namelijk niet alleen in de vierkante meters vloeroppervlak, maar juist in het volume. Bovendien zorgen de architecten voor veel bergruimte en dus voor een opgeruimd gevoel, maar ook voor fraaie zichtlijnen en doorzichten. Om een gezonde leefomgeving te creëren lieten de architecten zich inspireren door de nieuwste inzichten rondom ‘Biophilic design’: de integratie van natuurlijke elementen in de architectuur.

Energie besparen en energie winnen

Zuinig zijn. Vooral op de planeet én haar eindige vrijgevigheid. En daarmee dus ook zuinig zijn op fossiele bronnen. Maar u mag ook zuinig zijn op uw portemonnee. Wie kiest voor moderne, dus energieneutrale nieuwbouw, zoals Hofstee, kiest voor stevig bezuinigen op de maandelijkse energierekening. Het mes snijdt immers aan twee kanten. Een last minder. Iedere maand opnieuw!

Energieneutraal: bodemwarmtepomp en zonnepanelen

Hiermee wekt uw woning in Noorderpolder Hofstee zijn eigen energie op. Alle woningen zijn daarom gasloos. Verwarming wordt geleverd door de vloerverwarming in iedere ruimte. En evengoed levert die een verkoelende werking tijdens de steeds warmere zomermaanden. ‘Energieneutraal’. Zo mogen we ieder type in Noorderpolder Hofstee noemen. Dat voelt goed. Bijzonder goed! Vanaf 2024 heeft het energielabel aanzienlijke invloed op de leennormen voor hypotheken in Nederland. Hoe beter het energielabel, des te meer u kunt lenen. Een groot voordeel van nieuwbouw dus.

Alle woningen in Noorderpolder Hofstee:

Liggen in rijk openbaar groen. De voortuinen bieden ongehinderd uitzicht op de groene omgeving. In de diepe achtertuinen komt uw eigen groene oase tot leven;

 • Liggen op kavels eigen grond van 122 - 250 m²
 • Hebben een eigen berging, achter in de tuin
 • Hebben een kenmerkende stalen witte veranda (open constructie) of een erker (aan de woning)
 • Zijn gasloos en energieneutraal
 • Wekken hun eigen energie op met bodemwarmtepomp en zonnepanelen
 • Hebben vloerverwarming in iedere ruimte en evengoed levert die een verkoelende werking tijdens de steeds warmere zomermaanden

Verkoopprocedure

 1. Na aanmeldregistratie tijdens de verkoopdag, ontvangt u een brochure mét interesseformulier. U kunt deze ook na de verkoopdag ophalen bij de een van de makelaars.
 2. U kunt het interesseformulier tijdens de verkoopdag inleveren óf uiterlijk t/m 12 mei bij een van de makelaars afgeven.
 3. Uiterlijk 16 mei zal de makelaar contact opnemen over het wel/niet toewijzen van een woning.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de verkoopdag te komen? Neem dan contact op met een van de makelaars om de brochure met het interesseformulier op te halen.

Interesse? Stop met dromen, start met doen. Graag tot ziens op 13 april! DELTA makelaardij of Bijdevaate Makelaardij voorzien u graag van meer informatie.