19 februari 2024
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

Toen de appartementen van Noorderlofts Estelle een paar jaar geleden in verkoop kwamen, waren mevrouw en meneer de Winter direct enthousiast. Dat zijn ze nog steeds en inmiddels genieten ze volop in hun nieuwe appartement!

‘Eerst woonden we in een vrijstaande woning met een grote tuin in Nieuwerkerk. Nadat ik flink ziek was geweest van corona dacht ik: als het aan mij ligt gaan we verhuizen. Minder onderhoud, dat leek me wel wat. Enige tijd later zag mijn vrouw een advertentie van Noorderlofts Estelle. Haar eerste reactie was: daar zou ik wel willen wonen! Inmiddels wonen we er en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Alles is nieuw en je kunt het volledig naar je eigen smaak inrichten. We hebben nu een andere leeftijd dan toen we onze vorige woning betrokken. Comfort wordt steeds belangrijker. Alles is gelijkvloers, er is een lift en er is goed nagedacht over de ruimtes. Maar ook de kleinschaligheid van het appartementencomplex spreekt ons erg aan. Het maakt het persoonlijker en de sociale factor is makkelijker in te vullen. Je kent elkaar, dat is prettig.

Prachtig weids uitzicht

Dit appartement is voor ons ideaal qua grootte. Het is met 120 m² niet te groot, niet te klein en heeft een balkon op het oosten. We hebben 30 jaar lang een tuin op het zuiden gehad, ik wist toen niet hoe snel ik onder de parasol moest gaan zitten. We hebben dus heel bewust gekozen voor deze ligging. Het weidse uitzicht dat we hebben is prachtig, we kijken uit over het water en dat oogt heel ruimtelijk en rustgevend!

Minder ruimte went vlug

In ons appartement zaten eerst drie slaapkamers, maar van twee kamers hebben we er één laten maken. Zo hebben we twee mooie, ruime slaapkamers. Ook hebben we twee bergingen. De ene in ons appartement en de andere beneden in de kelder. Wij hebben hobby’s die veel ruimte in beslag nemen, zoals fietsen en zeilen, dus voor ons mocht de berging in de kelder nog wat groter zijn. Maar… als je gaat verhuizen hoort opruimen er nu eenmaal bij. Je hebt altijd te veel spullen en als je naar een appartement verhuist moet je je instellen op minder ruimte. Maar dit went vlug! En het is fijn dat we een eigen parkeerplek onder het gebouw hebben. Zo staat je auto altijd veilig en droog én stap je zelf droog in en uit.’

Voorkom achteraf spijt

Inmiddels zijn de 9 appartementen van Noorderlofts Leonore in Pre Sale. Wat Familie de Winter wil zeggen tegen mensen die een appartement in Noorderpolder overwegen: ‘Wacht niet te lang! Er is eigenlijk heel weinig aanbod. Wij hebben destijds ook gezocht, maar als je ziet wat er de afgelopen paar jaar gepasseerd is… bijna niets. En zeker geen nieuwbouw. Dus als je er zin in hebt en je wil veranderen, kies! Voorkom achteraf spijt, want anders zit je in de tweedehands markt. In het geval van Noorderlofts Estelle waren er meer gegadigden dan appartementen. Meestal vallen er mensen af, maar hier was dat niet of het geval. Dus zeker als je bepaalde voorkeuren hebt, zoals een balkon op het zuiden óf juist niet, dan kun je maar beter gelijk reageren!’