22 november 2023
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

Achter de schermen wordt er hard verder gewerkt aan fase 3 van Noorderpolder: de 30 woningen van Hofstee. Deze woningen worden stuk voor stuk gasloos, duurzaam én energieneutraal. Hiermee zijn ze klaar voor de toekomst. De eerste fase van Hofstee bestaat uit:

  • hoek- en tussenwoningen
  • twee-onder-een-kapwoningen
  • levensloopbestendige woningen

Comfort creëren en behouden

Optimaal comfort staat centraal bij de woningen van Noorderpolder Hofstee. Hierin speelt isolatie grote rol: voorkomen dat kou of warmte ongevraagd binnenkomen of juist verloren gaan. Daarnaast zorgt een WTW (Warmte-TerugWin)- installatie doorlopend voor de circulatie van verse lucht, dat zorgt voor een gezond en vitaal binnenklimaat. Naast een gezond binnenklimaat draagt de hoeveelheid daglicht in de woningen enorm bij in het comfort. Aan daglicht geen gebrek in de woningen van Noorderpolder Hofstee, dit dankzij veel glas door hoge ramen, dakkapellen en veranda’s.

Energie besparen én winnen

De woningen van Noorderpolder Hofstee wekken zijn eigen energie op, dit door middel van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Hiermee zijn alle woningen gasloos. Verwarming wordt geleverd door de vloerverwarming in iedere ruimte. Tijdens de steeds warmere zomermaanden zorgt dezelfde vloerverwarming voor koeling. ‘Energieneutraal’ ... zo mogen we ieder type in Noorderpolder Hofstee noemen!

Zo groen is Hofstee

Om een gezonde leefomgeving te creëren, lieten de architecten zich inspireren door de nieuwste inzichten rondom ‘Biophilic design’: de integratie van natuurlijke elementen in de architectuur. En... de wijk van de toekomst beweegt ook mee met het klimaat. Dankzij veel open groen en zo min mogelijk verharding vindt het water zijn weg. Overvloedige regenval loopt naar de wadi’s. Dankzij alle bomen en struiken warmt de omgeving minder op, iets dat noodzakelijk is met de steeds heter wordende zomers. Met de paddenpoelen en de verschillende soorten groen en bloemen ontstaat voor meer dieren, insecten en bijen een schuilplaats en daarmee een habitat die aan de basis staat van nog meer biodiversiteit.

Meer info

Wilt u als eerste op de hoogte gebracht worden over deze prachtige woningen, die gerealiseerd worden in een parkachtige omgeving, met veel groen en water? Maak dan snel uw interesse kenbaar in uw Noorderpolder account onder 'Mijn registratie'.