24 april 2023
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

De 9 appartementen van Noorderlofts Estelle zijn inmiddels opgeleverd, wie daar met een goed gevoel op terugkijkt is uitvoerder Ruud. Hij blikt terug op de realisatie van dit prachtige project, waar hij met veel plezier aan heeft gewerkt.

‘In november 2021 ben ik gevraagd of ik de uitvoering van 9 appartementen Noorderlofts Estelle in Zierikzee kon doen. Op dat moment was ik nog bezig met 4 woontorens in Goese Diep, dus ik besloot de eerste aanzet (de fundatie en kelder) te laten uitvoeren door mijn eigen ploeg, onder leiding van een voorman. Een voorman in de bouw is in sommige gevallen de vervanger van de uitvoerder. Hij werkt mee op de bouwplaats en neemt deeltaken op zich tijdens een drukkere periode of bij meerdere werken die tegelijkertijd gebouwd worden. Vanuit Goes stuurde ik de bouw aan en vanaf mei 2022 ben ik dagelijks fysiek op de bouwplaats aanwezig geweest, de kelder was toen inmiddels grotendeels gereed.

Je ziet de bouw groeien

Bijzondere werkzaamheden aan de appartementen van Noorderlofts Estelle waren de grote vrijhangende balkons en het verspringende metselwerk. Het betonwerk is voor mij en mijn ploeg de mooiste fase. Samen met de telescoopkraan, welke dan aanwezig is, zie je bouw echt groeien. Dan ben je aangewezen op elkaar en wordt het casco gemaakt, of het nu goed of slecht weer is… de sfeer is goed en ieder doet zijn werk!

Onverwachtse uitdagingen

De laatste fase van de bouw is de afbouw, maar medio september werden we geconfronteerd met de mogelijke aanwezigheid van de rugstreeppad in het gebied rond de bouw. Dit betekende tijdelijk aangepaste werkzaamheden en verkorte werktijden. Gelukkig konden we doorwerken, maar niet met een volledige bezetting. Voor mij en een aantal andere collega’s lag er een taak in Vlissingen, waardoor de voorman met een aantal timmerlieden de afbouw heeft afgerond.

Trots!

Na de afbouw controleer ik de appartementen met de werkvoorbereider en worden de puntjes op de i gezet. Na het schoonmaken van de woningen is het zo ver: ze worden opgeleverd! Dit is natuurlijk een prachtig moment. Het is mooi om je eigen gemaakte en begeleide werk over te kunnen dragen. We zijn maar wat trots op ons werk en de kwaliteit ervan. Ik neem dan ook ruim de tijd om samen met de kopers alles goed te controleren en het opleverrapport te maken. Het zijn schitterende appartementen geworden waarbij ik tevreden het geheel aan de VvE en kopers heb opgeleverd.

Samen van bouw naar bouw

Niet alleen het eindresultaat, maar ook de onderlinge samenwerking maakt zulke opdrachten mooi. Tijdens de schaft eet ik mee met het team en hebben we het over van alles. Dit schept een band en we gaan al jaren samen van bouw naar bouw. En extra leuk: met hetzelfde team gaan we ook de naastgelegen 25 appartementen Noorderlofts Majestat maken. We hebben er zin in!’