30 september 2022
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

Wonen in een appartement van Noorderlofts Majestat… Aan de ene kant ziet u het helemaal zitten, maar aan de andere kant zijn er nog wat factoren die u tegenhouden. U twijfelt bijvoorbeeld of een appartement wel bij u past en of u nog wel een hypotheek kunt krijgen. Bij Zuiver Financieel begrijpen ze dat als geen ander. Marjo van Klooster: ‘Er zijn zoveel mooie oplossingen, zeker als er overwaarde in het spel is!’

‘Bij ons staat de klant centraal en gaat het om de klantbeleving. We willen de klant echt leren kennen en het traject laagdrempelig voor hen maken. We merken dat het financiële aspect van een nieuwe woning vaak een ver-van-het-bed-show is. Wij communiceren in eenvoudige taal en maken het begrijpelijk. Als we kijken naar Noorderlofts Majestat, dan zien we dat de doelgroep daar iets ouder is. Waar een jonger iemand vaak zelf dingen uitzoekt op internet, vindt de oudere doelgroep het prettig dat het traject uit handen wordt genomen. We nemen alle communicatie op ons, bijvoorbeeld tussen de bank en notaris. We vertalen hun taal naar begrijpelijke taal en nemen kopers echt aan de hand mee.

Blijven wonen in huidige woning tijdens bouw

Wat we zien is dat veel kopers van Noorderlofts Majestat hun huidige hypotheek al hebben afbetaald of nog een kleine hypotheek overhebben. De angst zit hem in dat het geld van de woning pas vrijkomt als de woning verkocht is. Dat is ook zo, maar hier hebben we een mooie oplossing voor. Mensen kunnen prima blijven wonen in hun huidige woning tijdens de bouw van hun nieuwe appartement. Het zou zonde zijn als je je appartement laat schieten op zoiets, zeker als je veel overwaarde hebt! Wij kunnen hier heel duidelijk uitleg over geven en nemen met plezier dit hele traject uit handen.

Een realistisch toekomstscenario

We merken regelmatig dat mensen twijfelen of een appartement wel bij hun past. Dit terwijl ze wel graag voorbereid willen zijn op de toekomst. In dat geval helpen we de klant met relativeren. We denken mee en helpen voor- en tegenargumenten op een rij te zetten. Wel vind ik het belangrijk dat de klant informatie opvraagt en in gesprek gaat. Pas als je meer informatie hebt, over in dit geval het appartement, dan kun je een gefundeerde beslissing nemen. Het is belangrijk om niet alleen naar de situatie op dit moment te kijken, maar ook naar een realistisch toekomstscenario. Mijn advies is ook altijd om het zoveel mogelijk te bespreken met kinderen, familieleden en vrienden. Het horen van veel meningen is een goede manier om je eigen mening te vormen.

Geld uit stenen halen

Of je nu wel of niet over wil gaan tot aankoop van een appartement, het is als senior zijnde een mooi moment om na te denken over je onbenutte overwaarde. Het vermogen van vele senioren zit namelijk vast in stenen. Dit is hét moment om een bedrag uit de stenen te halen. Bijvoorbeeld om er leuke dingen van te doen, om kinderen te helpen of als aanvulling op het pensioen. Of je nu in je huidige wonen blijft wonen of de overstapt maakt naar een appartement. Dit is het moment om het goed te bekijken. Ook zien we vaak dat senioren denken dat ze geen hypotheek meer kunnen krijgen. Maar leeftijd is geen issue. Mensen laten zoveel mogelijkheden en kansen liggen, terwijl dat absoluut niet nodig is!’