7 april 2022
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

‘Beweging in Noorderpolder. Dat betekent dat we mensen kunnen helpen naar een nieuwe fase in hun leven, dat is het mooiste wat er is!’ aldus Adjan Sterkenburg, makelaar en taxateur bij Bijdevaate Makelaardij. 

‘Dat enthousiasme wat ik heb, dat voel ik vaak ook terug bij kopers. Sommige belangstellenden en kopers zitten op het puntje van hun stoel en kunnen niet wachten om een handtekening te zetten. Andere belangstellenden hebben wat meer tijd nodig om een, soms moeilijke, verhuisbeslissing te nemen. Dat verschilt per persoon en per situatie. Vaak hoor ik achteraf ‘we hadden al veel eerder moeten verhuizen'.

Rust, ruimte en charme

Bij Bijdevaate Makelaardij merken we dat Zierikzee in trek is. Er is veel interesse naar nieuwbouwwoningen, vooral bij de 60-plussers. Schouwen-Duiveland is een vergrijsde gemeente en veel 60-plussers zoeken een comfortabele, levensloopbestendige en onderhoudsvriendelijke woning dicht bij alle voorzieningen. Maar omdat Schouwen-Duiveland aan de flanken van Zeeland en op een uur rijden van de Drechtsteden en Rotterdam ligt, is er ook veel belangstelling vanuit die regio. Logisch, want Zierikzee heeft veel rust, ruimte en charme te bieden. 

Overweldigende belangstelling

Binnen de doelgroep senioren is er veel behoefte aan betaalbare en levensloopbestendige woningen. De komende jaren wordt in Noorderpolder een belangrijke bijdrage geleverd aan de vraag naar levensloopbestendige woonruimte. Dit met de 25 nieuwe appartementen en de toekomstige fase 3 ‘De Velden’. Gelukkig maar, want de appartementen van Noorderlofts Estelle waren bijvoorbeeld zo uitverkocht. De belangstelling is overweldigend en dat is begrijpelijk want het worden schitterende appartementen. 

Doorstroming op de woningmarkt

Deze bouw van woningen voor deze specifieke doelgroep zorgt voor doorstroming. In de meeste gevallen komt de eigen woning van de kopers beschikbaar voor verkoop of verhuur. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat de koper van het nieuwe appartement, zelf een ruime vrijstaande woning met tuin te verkopen heeft. Deze woning komt dan beschikbaar voor mensen die vanuit een twee-onder-een-kapwoning willen doorstromen naar een vrijstaande woning. De twee-onder-een-kapwoning komt vervolgens beschikbaar voor mensen die vanwege gezinsuitbreiding vanuit een kleine stadswoning willen doorgroeien. De stadswoning komt uiteindelijk beschikbaar voor een starter. En de starter laat in sommige gevallen een huurwoning achter. Ook zien we dat de ouder(s) van de thuiswonende starter hun kind uit huis zien gaan en vervolgens zelf overwegen om een appartement te kopen. Zo is de cirkel rond!’

Ook wonen in Noorderpolder?

Wilt u ook natuurlijk wonen in Noorderpolder? Maak dan uw interesse, het verplicht u tot niets.

Laat hier uw belangstelling achter.