22 juli 2021
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

Gerda en Wim wonen in een heerlijk huis in Numansdorp, maar besloten onlangs om naar Zierikzee te verhuizen. Een appartement in Noorderpolder bood hun de ideale plek.

“Onze dochter is jaren geleden naar Zierikzee verhuisd en we hebben nu een kleinzoon van 1 jaar oud. Dat zijn al twee belangrijke redenen waarom we wilden verhuizen. Bovendien zijn we ook niet meer de jongsten, 61 en 67, en wonen we ook om die reden graag bij hen in de buurt. Zeeland vinden we bovendien prachtig. We gaan er al 20 jaar met onze caravan op vakantie.”

Op het gemak

Heel actief waren Gerda en Wim nog niet aan het zoeken, het had geen haast. “Vanaf januari 2021 zijn we eens rustig gaan rondkijken. Van onze schoonzoon kregen we een tip dat er een appartement in Zierikzee te koop stond. Dat bleek niks voor ons te zijn, te klein, daar werden we niet blij van. Maar het bracht het balletje wel aan het rollen. We schreven ons in bij diverse makelaars en keken af en toe ook zelf eens online wat er te koop stond. Allemaal nog heel vrijblijvend.”

Noorderpolder

Tijdens die rustige zoektocht, stuitten Gerda en Wim op de appartementen van Noorderpolder. “We lazen erover op de site van DELTA makelaardij. Hier kon je aangeven of je interesse had. Dat deden we, want we vonden het appartement heel mooi en de ligging nabij alle voorzieningen perfect. Maar we hadden niet veel vertrouwen dat onze aanmelding iets zou opleveren. De verkoop zou namelijk in het eerste kwartaal van 2021 plaatsvinden en het was al eind januari. We waren vast te laat.”

Eerste keus!

Dat waren ze niet! In april hadden we een gesprek met de makelaar en konden we aangeven waar onze voorkeur naar uitging. Op 3 mei kregen we het goede nieuws te horen: we kregen onze eerste keus aangeboden! Het is echt het mooiste appartement. Het heeft uitzicht op het water én de polder. En wat een ruimte! Wel 120 m2.”

Volg je hart

Gerda en Wim kijken al uit naar de oplevering van het nieuwbouwappartement. “We zullen ook wel even een traantje laten als we ons huis en ons geboortedorp definitief verlaten. Het huis is van Wims opa en oma geweest, dus hij komt er al vanaf zijn jeugd. En ik ben in deze straat geboren en getogen. We zijn dus beiden aan deze plek verknocht. Maar we volgens ons hart en dat leidt naar Zierikzee. We hopen daar nog lang en gezond te mogen genieten van onze (klein)kinderen en onszelf.”