1 juli 2021
Geplaatst door TeamNatuurlijkNoorderpolder

In Zierikzee wordt al jaren gebouwd aan de woonwijk Noorderpolder II. In totaal komen er meer dan 500 woningen te staan. Een groot deel daarvan wordt ontwikkeld door gebiedsontwikkelaar AM Zeeland.

“Dit is een ontzettend mooi project om aan mee te mogen werken”, vertelt projectontwikkelaar Jan-Kees Fait. “Samen met AVV Beheer is AM Zeeland eigenaar van het deelplan De Velden. AM Zeeland is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de wijk. Samen met Gino van Driessche en met MAAK space, verantwoordelijk voor het ontwerp van de leefomgeving, de architectenbureaus MIX, Kreatuur en Grosfeld Bekkers van der Velde én de gemeentelijke diensten werken we aan de laatste fase van Noorderpolder. Een schitterend plan, al zeg ik het zelf, waar we echt enthousiast over zijn. Daarover volgt hopelijk gauw meer.”

Noorderlofts Estelle

Waar Jan-Kees wel al meer over kan vertellen, is Noorderlofts Estelle. Het is een modern gebouw met 9 luxe appartementen. “Samen met mijn collega Serge Fassaert heb ik de opstalontwikkeling voor mijn rekening genomen. Het is een prachtig appartementengebouw geworden met zeer ruime en comfortabele appartementen. Ze kijken uit over het water, bieden enorm veel binnen- en buitenruimte en er wordt een kelder voorzien met voor ieder appartement een eigen parkeerplaats én berging. In april zijn we met de verkoop gestart. Serge heeft daarin samen met lokale makelaars DELTA makelaardij en Bijdevaate Makelaardij de kar getrokken.”

Veel belangstelling van buiten de regio

Met ruim 180 belangstellenden waren 8 van de 9 appartementen al snel verkocht. Er is nog één appartement beschikbaar. Bijna twee derde van de geïnteresseerden is afkomstig uit Zeeland, het merendeel komt uit Zierikzee (ruim 70) en een kleiner deel uit de omliggende kernen (40). Opvallend is dat een derde (bijna 60) van de belangstellenden woonachtig is buiten Zeeland, zoals Rotterdam, Dordrecht en West-Brabant. De aanwezige voorzieningen in Zierikzee spelen hierin een belangrijke rol, toch zeker bij de doelgroep van 65+. Ook kiezen grootouders ervoor om dichter bij de (klein)kinderen te gaan wonen.

Het draait om gelukkig en gezond leven

Bouwgroep Peters start dan ook in oktober al met de bouw. “We wisten dat we in een vraag voorzien”, legt Jan-Kees uit, “dus de snelle verkoop verbaast ons niet. We ontwikkelen echt vanuit de markt en onderzoeken wat de vraag is. Op basis hiervan ontwikkelen we de juiste woningen in een omgeving waar mensen gelukkig en gezond kunnen leven. Dat is waar ons werk om draait en je ziet dat het werkt.”

Zierikzee is populair

De vraag vanuit de markt is groot en divers en zo dus ook het plan van AM Zeeland. “Zierikzee heeft veel voorzieningen en is daardoor populair bij veel doelgroepen. Jong en oud. Afkomstig van Schouwen-Duiveland en Zuid-Holland, vaak met een hart voor het eiland. De belangstelling van buiten de regio zien we toenemen. Ook het thuiswerken speelt hier een belangrijke rol in, maar ook steeds vaker keren mensen terug naar Zierikzee om te genieten van hun ‘oude dag’.

Diversiteit aan doelgroepen én woningen

De doelgroep is divers: alleenstaanden, koppels, senioren en gezinnen. Voor de laatste fase van de wijk werken we dan ook aan de ontwikkeling van een diversiteit aan rijwoningen, tweekappers, enkele vrijstaande woningen én levensloopbestendige woningen en appartementen. Naast de laatste fase werken we ook nog aan 25 schitterende appartementen aan de Emil Sandströmweg, variërend in grootte van ca. 80 tot 150 m2 woonoppervlak. Deze appartementen worden voorzien met een volledig woonprogramma op de begane grond. De verkoop hiervan start naar verwachting in de tweede helft van 2021.”