Op dit moment zijn er 2 projecten in verkoop. De 9 luxe appartementen van Noorderlofts Leonore. En 30 gezins- en levensloopwoningen van Noorderpolder Hofstee.
Interesse? Schrijf u dan nu in of neem contact op met DELTA makelaardij of Bijdevaate Makelaardij.
Hoe blijf ik op de hoogte van de nieuwste projecten?
Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er binnen Noorderpolder gebeurt en van de nieuwste projecten? Laat dan hier uw gegevens achter, zodat we u regelmatig een e-mail kunnen sturen met daarin de laatste ontwikkelingen. Heeft u interesse in een specifiek project? Ook dan kunt u digitaal uw interesse kenbaar maken. U ontvangt dan een nieuwsbrief zodra er nieuws is over het project. Let op: uzelf aanmelden voor een nieuwsbrief is nog geen inschrijving voor de start verkoop.
Wilt u uw woonwensen bespreken? Neem dan contact op met DELTA makelaardij of Bijdevaate Makelaardij. Zij denken graag met u mee!
Nieuwbouw
Hoe lang duurt een bouwtraject?
Een nieuwbouwwoning wordt niet in één dag gebouwd. Zeker als de bouw nog niet begonnen is op het moment dat u uw woning koopt, moet u even geduld hebben voordat u erin kunt trekken. In Noorderpolder duurt de bouw gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. En dan heeft u natuurlijk ook wat: uw ultieme droomwoning! Dat is het wachten wel waard.
Maar wat gebeurt er allemaal in deze tijd? Het bouwproces doorloopt 3 fases: de ruwbouwfase, de afbouwfase en de oplevering.
Fase 1: de ruwbouw
Het woord zegt het eigenlijk al: dit is de 'ruwe bouw' van de woning. Onder ruwbouw vallen bijvoorbeeld de fundering, de riolering, een groot deel van de leidingen, de dragende muren en het dak. Als de ruwbouwfase is afgerond, is de nieuwbouwwoning wind- en waterdicht.
Fase 2: de afbouw
De afbouwfase draait om de afwerking: de nieuwbouwwoning wordt klaargemaakt voor bewoning. Denk bij de afbouw aan:
het plaatsen van een dekvloer, geschikt om straks vloerbedekking op te leggen.
het stucen van de plafonds en het afwerken van de wanden.
het plaatsen van de binnenwanden, binnendeurkozijnen en binnendeuren.
het plaatsen van de trap.
het aanbrengen van overige installaties en leidingen, zoals elektra en een ventilatiesysteem.
het schilderwerk, het tegelwerk en, als je dit niet zelf na de oplevering doet, het plaatsen van de keuken en badkamer.
Fase 3: de oplevering
De laatste fase bij de bouw van een nieuwbouwwoning is de oplevering. Tijdens de oplevering loopt u samen met de aannemer en eventueel uw adviseur samen met de aannemer de woning rond om te controleren of alle werkzaamheden volgens plan en correct zijn uitgevoerd. Hierna vindt de sleuteloverdracht plaats. U bent dan officieel eigenaar van de woning. Het inrichten kan beginnen!
Wat betekent vrij op naam?
Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder vermelde kosten, die met het verwerven van de eigen woning gemoeid zijn, in de koopsom zijn inbegrepen:
aankoopprijs grond
bouwkosten
honorarium architect, constructeur en overige adviseurs
directievoering en toezicht tijdens de bouw
loon- en materiaalkostenstijgingen die gedurende de bouw optreden
notariskosten van de akte van levering van de grond
makelaarscourtage
verzekering tijdens de bouw
aansluitkosten van gas, water, elektra en riolering
gemeentelijke leges
omzetbelasting (21% bij verkoopprijs incl. BTW)
een eventuele verhoging/verlaging wordt conform de wettelijke voorschriften doorberekend
Niet bij de koopsom inbegrepen, zijn hoofdzakelijk de kosten met betrekking tot de financiering van het appartement, dit zijn onder andere:
de kosten verbonden aan het afsluiten van de hypotheek (afsluitkosten, taxatiekosten, etc.)
notariskosten voor het beschrijven van de hypotheekakte
rentekosten over de grond vanaf een nader te bepalen datum
rentekosten over eventueel reeds vervallen termijnen tijdens de bouw
de abonnee-aansluitkosten van cai/tv en telefoon
eventueel meer- en minderwerk
meubilair, tuin- en straatinrichting anders dan in de tekst vermeld
Wanneer is de koop van mijn nieuwbouwwoning definitief?
Zijn de opschortende voorwaarden vervuld en de termijnen voor alle ontbindende voorwaarden verlopen? Vanaf dat moment is de koop van uw nieuwbouwwoning definitief. Daarna is het tijd om naar de notaris te gaan en om te tekenen.
Wat is meer- en minderwerk bij een nieuwbouwwoning?
Door meer- en minderwerk kunt u uw woning naar eigen wens laten aanpassen. Meerwerk gaat om extra werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een uitbouw of het wijzigen van de indeling en extra stopcontacten en lichtpunten. Bij minderwerk worden er werkzaamheden achterwege gelaten, bijvoorbeeld het afwerken van het plafond.
De woningen in Noorderpolder worden gerealiseerd door Bouwgroep Peters BV. Zodra de aankoop van uw woning of appartement definitief is, zal de aannemer met u de Koperskeuzelijst doornemen en de mogelijkheden bespreken.
Heb ik garantie op de woning en zo ja, hoe lang?
Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie en de bijbehorende termijnen zijn vastgelegd in de garantieregeling van SWK.
Wat is een optie?
Nadat u zich goed heeft georiënteerd en u vrijwel zeker de koopbeslissing gaat nemen, is het in overleg mogelijk om voor een korte tijd een optie te krijgen op de woning. Dit voordat u de daadwerkelijke beslissing neemt. Met een optie wordt de woning tijdelijk voor u gereserveerd.
Financieren van een woning
Wanneer moet ik mijn financiering rond hebben?
Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en (eventueel) uw hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek tijdig rond te hebben, zodat u kunt schakelen zodra u in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.
Zit ik aan de koop vast als mijn financiering niet rondkomt?
In de koop-/aannemingsovereenkomst is een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijgt u de hypotheek niet rond? Dan kunt u binnen twee maanden na de aankoopdatum de overeenkomst ontbinden. Dit dient wel te gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste twee geldverstrekkers.
Een eigen woning én interesse in nieuwbouw: wat nu?
Heeft u een eigen woning? Dan is een waardering prettig. Zo krijgt u meer zicht op uw financiële mogelijkheden en kunt u straks goed voorbereid met de hypotheekadviseur om tafel. Wilt u vrijblijvend een waardebepaling laten doen? Neem dan contact op met DELTA makelaardij of Bijdevaate Makelaardij.
Duurzaamheid
Welke installaties worden er toegepast?
Dit varieert per deelproject. De woningen voldoen aan de nieuwste eisen van het Bouwbesluit inclusief de gestelde BENG-eisen.
Wat is BENG?
BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. BENG omvat de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. Alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw na 1 januari 2021 moeten voldoen aan de BENG-eisen.
Wat is aardgasvrij?
Nederland heeft het doel om in 2050 een klimaatneutrale samenleving te zijn. Dit is in lijn met het klimaatakkoord om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In 2030 moet de uitstoot van CO2 in ieder geval 49% minder zijn dan in 1990. Om aan die afspraak te voldoen, moet er fors ingegrepen worden. Onder andere door in de gebouwde omgeving van het aardgas af te stappen.